Βάζουν ιδιωτικές κλίνες στο «και πέντε» για την αναχαίτιση της πανδημίας

Βάζουν ιδιωτικές κλίνες στο «και πέντε» για την αναχαίτιση της πανδημίας

φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» βαδίζει σταθερά η κυβέρνηση, τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται γονατισμένο από την πολύμηνη μάχη με τη νόσο Covid-19 και τα συνεχή και σοβαρά εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει (μηδαμινή ενίσχυση με προσωπικό από το Υπ. Υγείας, σωρεία κρουσμάτων μεταξύ των υγειονομικών, αναστολές κ.ά).

Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται επικίνδυνα και να σχολεία να ξανανοίγουν σκορπώντας προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι, το Μαξίμου επιλέγει τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση, να ρίξει στη μάχη άλλες 300 κλίνες Covid από κλινικές του ιδιωτικού τομέα – αρνούμενη εμμονικά πάντως, να πραγματοποιήσει διορισμούς σε καίριες θέσεις.  

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο (που μίλησε στο Open), το Κέντρο επιχειρήσεων στην Αθήνα θα μπορεί να στέλνει ασθενείς με Covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν προσφέρει αυτές τις 300 κλίνες, προσθέτοντας πως οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το Υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κωτσιόπουλος παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ πιέζεται πολύ και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, από τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα, που όπως είπε θα διαθέσει το 10% έως 15% απλών κλινών του για Covid περιστατικά.

Σημειώνεται επίσης ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα υπάρξει επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής οι οποίοι έχουν επαγγελματική έδρα στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: www.efsyn.gr