Τσίπρας: Ο λαός να διώξει τη Δεξιά του Μητσοτάκη το συντομότερο

Τσίπρας: Ο λαός να διώξει τη Δεξιά του Μητσοτάκη το συντομότερο

Σφυροκόπημα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον Κ. Μητσοτάκη «επικίνδυνο» και κατηγορώντας τον για αλαζονεία και αυταρχισμό.

Μιλώντας από το Ηράκλειο Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι τα πάντα στη χώρα βρίσκονται σε διαρκή αναστολή, λέγοντας «γιατί η χώρα δυστυχώς κυβερνάται από ανθρώπους αλαζόνες και αυταρχικούς, δίχως καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Απαριθμώντας τα λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας ανέφερε «ήρθε η ώρα να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Ενάμιση χρόνο τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταρρίπτει το ένα ρεκόρ ανεπάρκειας μετά το άλλο. Ένα διαρκές πίσω – μπρός. Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα ανύπαρκτα τεστ, με το άνοιγμα των καταστημάτων, με την ανύπαρκτη ιχνηλάτηση, με το διαρκή συνωστισμό στα ΜΜΜ, με τον τουρισμό που ανοίγει δίχως σχέδιο, με τα σχολεία που ανοίγουν όπως κλείνουν, με τον εμβολιασμό που καρκινοβατεί. Και με τον ιό παρά, ότι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο ότι τον νίκησε, ο ιός συνεχίζει να απειλεί και να αφαιρεί ζωές».

Επανέλαβε την κατηγορία προς τον πρωθυπουργό ότι είναι επικίνδυνος και λειτουργεί διχαστικά με στόχο να χωρίσει τη χώρα σε στρατόπεδα για να επιβιώσει πολιτικά και μίλησε για έναν ολισθηρό δρόμο «γιατί καμία κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τη διχόνοια. Ή όλοι μαζί θα νικήσουμε την πανδημία ή όλους μαζί θα μας νικήσει. Τώρα, λοιπόν, δεν είναι η ώρα του διχασμού, αλλά είναι η ώρα της ευθύνης και της λογικής».

Να πάνε σπίτι τους πριν κάνουν ακόμη μεγαλύτερο κακό

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, έκανε εκτενή αναφορά στην επόμενη εκλογική μάχη υπογραμμίζοντας ότι «η μόνη ασφαλής λύση είναι ο ελληνικός λαός να στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία και προσθέτοντας «με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δε μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δε μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια να φύγουν. Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο».

«Εμείς είμαστε σήμερα πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναγυρίσουμε τη πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της προκοπής. Η πυξίδα μας είναι οι αξίες και οι εμπειρίες μας. Και τα λάθη μας θα πω. Γιατί προφανώς κάναμε και λάθη, αλλά μάθαμε από αυτά» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας «ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλει τέλος σε αυτή την παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας. Της ρεμούλας και του πλιάτσικου. Μια κυβέρνηση που θα προκύψει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμη και των εκλογών της απλής αναλογικής, που μπορούν να μην είναι άγονες εκλογές, εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει τη νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Πέντε θεμέλια για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του κόμματός του για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας ξεχωρίζοντας πέντε σημεία. Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

  • Πρώτα απ’ όλα ένα δίκαιο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο που μεταξύ άλλων θα προβλέπει γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού που δημιουργήθηκε τη περίοδο της πανδημίας, με διαγραφή μεγάλου μέρους τους και 120 δόσεις για το υπόλοιπο, ώστε να μπορέσει να επανακκινήσει η οικονομία.   
  • Το δεύτερο σημείο που είναι πραγματικά αναγκαίο είναι να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας στον εργαζόμενο κόσμο: Όχι απλήρωτες υπερωρίες, όχι υπερεργασία, όχι σπαστά ωράρια, όχι στον άθλιο νόμο Χατζηδάκη αλλά 8 ώρες δουλειάς τη μέρα και πιλοτικά 7 ώρες δουλειάς, 35 ώρες την εβδομάδα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σοβαροί ελεγκτικοί μηχανισμοί  και κατώτατος μισθός αξιοπρέπειας στα 800 ευρώ.
  • Τρίτο σημείο, ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος. Που σημαίνει, πρώτα απ’ όλα προστασία της υγείας και της ζωής των ανθρώπων αυτής της χώρας.  Με καλά νοσοκομεία, ένα νέο ΕΣΥ. Χρειαζόμαστε και καλά σχολεία, χρειαζόμαστε και καλά Πανεπιστήμια, να ενισχύσουμε το Λύκειο για να μην είναι απλά διακοσμητικό πριν τις πανελλήνιες, να δώσουμε βαρύτητα στο απολυτήριο.
  • Τέταρτο σημείο είναι η Πράσινη Μετάβαση να γίνει με δικαιοσύνη, ώστε να μη γίνει όχημα για τον κοινωνικό αποκλεισμό.
  • Και τελευταίο σημείο των θέσεών μας, είναι η ανάγκη να ενισχυθούν η Δημοκρατία και οι θεσμοί.

Όταν διαδήλωναν χέρι χέρι με τους συνωμοσιολόγους

Αιχμηρή ήταν η κριτική του και στο θέμα των εμβολιασμών, για το οποίο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και «αποδίδει το πρόβλημα αποκλειστικά στους ψεκασμένους, όπως τους λέει, στους σκοταδιστές και τους συνωμοσιολόγους. Αυτή όμως είναι μια μικρή μειοψηφία, όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Και αποτελεί πρωτοφανή ασέβεια του κ. Μητσοτάκη να ταυτίζει την πλειοψηφία όσων έχουν επιφυλάξεις γιατί ανησυχούν για την υγεία τους, με τους γνωστούς συνωμοσιολόγους και τους σκοταδιστές».

Υπογράμμισε, όμως, ότι ο πρωθυπουργός «τους γνωρίζει καλά αυτούς, καθώς διαδήλωναν χέρι χέρι στα συλλαλητήρια του μίσους και του διχασμού για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Μαζί τους ήτανε. Τον ψηφίσανε μάλιστα οι περισσότεροι».

«Το θέμα, όμως, δεν είναι οι ψεκασμένοι. Το θέμα είναι οι φοβισμένοι, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Οι άνθρωποι που φοβούνται γιατί 18 μήνες τώρα, ο φόβος και η ανασφάλεια έχει γίνει κυρίαρχο συναίσθημα. Και τον φόβο δεν τον νικάς με τιμωρία, αλλά με ψυχραιμία, με λογική και κατανόηση» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «με απόλυτη κατανόηση, λοιπόν, στους φόβους και τις ανησυχίες όλων, ο μόνος τρόπος για να είμαστε ασφαλείς αλλά και να τελειώνουμε με αυτή την αποκρουστική επιχείρηση διχασμού, είναι να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους εαυτούς μας, να εμβολιαστούν όλοι και όλες. Γι’ αυτό και καλώ όλους να ψάξουν, να μελετήσουν, να συμβουλευτούν τον γιατρό που εμπιστεύονται, να ακούσουν τους ειδικούς και να κάνουν αυτό που πρέπει. Κλείστε τα αυτιά στο διχασμό. Ανοίξτε τα μάτια στη ζωή. Αυτό είναι το μήνυμά μου σήμερα».

Πηγή: www.efsyn.gr