Τουρκία Εγκαταλείπει οριστικά F-35 Ερντογάν – Τάζει εθνικό μαχητικό το 2023

Τουρκία Εγκαταλείπει οριστικά F-35 Ερντογάν – Τάζει εθνικό μαχητικό το 2023

Έχει κλείσει οριστικά για την Τουρκία η υπόθεση της προμήθειας των αμερικανικών των F-35, με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να υπόσχεται στο λαό εθνικό μαχητικό αεροσκάφος έως το 2023.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, εάν δεν είχε ναυαγήσει η συμφωνία με της ΗΠΑ λόγω των ρωσικών S-400, στην Άγκυρα θα είχαν φτάσει το 2021 τα πρώτα F-35 και έως το 2029 θα είχε παραλάβει 100 αμερικανικά μαχητικά.

«Το 2023 το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος μας θα το βγάλουμε από το υπόστεγο και θα το δείξουμε στον κόσμο. Δεν θα καθυστερήσουμε ιδιαίτερα την πρώτη του πτήση και αυτό το βήμα μας προχωράει γρήγορα, Η πρώτη πτήση του σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 2025», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τι είπε για το εμπάργκο όπλων

Το σοβαρό πρόβλημα της Τουρκίας στην προμήθεια οπλικών συστημάτων αποτυπώνουν οι δηλώσεις του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί επιβολής εμπάργκο όπλων στη χώρα. Επιχείρησε πάντως να διαβεβαιώσει τους Τούρκους πολίτες ότι η χώρα κατασκευάζει πολλά δικά της οπλικά συστήματα.

«Ζητήσαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν τα έδωσαν. Κι εμείς κατασκευάσαμε τα δικά μας όπως το Αnka, το Bayraktar, το Αkinci και το Aksungur» , «ζητήσαμε αντιαεροπορικά συστήματα δεν μας τα έδωσαν. Κι εμείς πρώτα αγοράσαμε από άλλη χώρα και για την ώρα κατασκευάσαμε τα συστήματα Hisar, σύντομα θα έχουμε το Siper και αργότερα θα κάνουμε και πιο εξελιγμένο σύστημα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: www.skai.gr