Τουρισμός: Με μοντέλο Σιγκαπούρης ο έλεγχος των τουριστικών αφίξεων – Πώς θα γίνεται η αναχώρηση – Newsbomb – Ειδησεις

Τουρισμός: Με μοντέλο Σιγκαπούρης ο έλεγχος των τουριστικών αφίξεων – Πώς θα γίνεται η αναχώρηση – Newsbomb – Ειδησεις

Τουρισμός: Οι «δικλείδες ασφαλείας» για την άφιξη των τουριστών στην χώρα μας βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως είναι η TUI ζητούν οι τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας και δεν θα είναι εμβολιασμένοι να κάνουν PCR τεστ.

Ωστόσο, για την αναχώρησή τους και την επιστροφή στις πατρίδες τους θα πρέπει επίσης να έχουν ένα PCR τεστ για να μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Rapid και τεστ αναπνοής

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοιό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Γι αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τι γράφει η βρετανική Sun για την υπόθεση – Η λίστα των υπόπτων και οι έρευνεςΠηγή: www.newsbomb.gr