Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα τεστ κορονοϊού στους τουρίστες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα τεστ κορονοϊού στους τουρίστες

Συμβιβαστική και κυρίως ασφαλή λύση για τους τουρίστες που θα έρθουν το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα και δεν θα έχουν προλάβει να εμβολιαστούν, αναζητά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πολλοί μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, όπως η TUI θέλουν μοριακό τεστ για την επιστροφή των τουριστών από την χώρα μας στις δικές τους, το οποίο γίνεται ως επί το πλείστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση.

Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση στην πρωτεύουσα, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μοντέλο Σιγκαπούρης – Rapid και τεστ αναπνοής

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά.

Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεστ κορονοϊού στους τουρίστες και κατά την αναχώρηση από την Ελλάδα - Σκέψεις για


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, καθώς μελετάται η καλύτερη δυνατή λύση η οποία θα προστατεύει τους τουρίστες και παράλληλα δεν θα θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή: www.thetoc.gr