Το lockdown «ακορντεόν» φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση: Tι είναι και πότε ενδέχεται να εφαρμοστεί (vid) | Plus: Κοινωνία

Το lockdown «ακορντεόν» φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση: Tι είναι και πότε ενδέχεται να εφαρμοστεί (vid) | Plus: Κοινωνία

Οι λοιμωξιολόγοι συγκλίνουν σε ένα μοντέλο lockdown «ακορντεόν», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star.

To μοντέλο αυτό όπως φαίνεται θα αρχίσει τέλος Νοεμβρίου με τη λήξη του ολικού lockdown και θα εφαρμοστεί μέχρι τον Απρίλιο, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο θα βγαίνουμε και θα μπαίνουμε σε καραντίνα.

Τι θα ανοίξει από την 1η Δεκεμβρίου

Όπως φαίνεται, από την πρώτη Δεκεμβρίου θα ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία, το λιανεμπόριο και η εστίαση. Όλα αυτά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν ανοίξει σταδιακά, ανεξαρτήτως αριθμού κρουσμάτων.

Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέχρι τότε τα νέα θα είναι καλά, μόλις περάσουν οι γιορτές, αν και εφόσον χρειαστεί, ίσως οδηγηθούμε σε νέο lockdown από τις 10 Ιανουάριου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, αναφέρει το star.

Πιθανότατα, λένε οι ειδικοί, να χρειαστεί καραντίνα και από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τον Απρίλιο.

Το τέλος της καραντίνας

Από τις αρχές Απριλίου το lockdown φαίνεται ότι τελειώνει οριστικά.

Η άνοδος της θερμοκρασίας και το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, αποτελούν «κλειδιά» για να ανοίξει η πόρτα και να μην κλείσει ποτέ ξανά με καμία καραντίνα.

Μάλιστα, στις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα θα το περάσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας, αλλά με προσοχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

 Πηγή: www.gazzetta.gr