Θυελλώδης συνεδρίαση για την άρση ασυλίας των Ανδρέα Κουτσούμπα και Γιώτας Πούλου

Θυελλώδης συνεδρίαση για την άρση ασυλίας των Ανδρέα Κουτσούμπα και Γιώτας Πούλου

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την εξέταση των αιτημάτων άρσης ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) που κατηγορούνται για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων και συμμετοχή σε πανηγύρια που διοργανώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι η ασυλία της κυρίας Πούλου δεν πρέπει να αρθεί, καθώς αν και συμμετείχε στο πανηγύρι δεν σηκώθηκε να χορέψει.

Αντιθέτως, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν να αρθεί η ασυλία για τον κ. Κουτσούμπα καθώς φωτογραφίες τον εμφανίζουν να σέρνει τον χορό.

Ένταση επίσης επικράτησε από το αίτημα των βουλευτών της αντιπολίτευσης να εξεταστεί εάν η συμμετοχή σε πανηγύρια εντάσσεται στο πλαίσιο καθηκόντων των βουλευτών.

Τελικά, με την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης αποφασίστηκε να ζητηθεί η άρση της ασυλίας και των δύο βουλευτών.

Επίσης, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στην άρση ασυλίας του κ. Κουτσούμπα και κατά σε αυτή την κας Πούλου, ενώ το ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκε για την στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης πήγε κόντρα στην θέση του κόμματός του και τοποθετήθηκε κατά της άρσης ασυλίας και των δύο συναδέλφων του.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα δύο πανηγύρια ήταν αδειοδοτημένα ωστόσο κατά την διεξαγωγή τους παρατηρήθηκε παραβίαση των σχετικών κανόνων όπως χοροί και αριθμός ατόμων ανα τραπέζι.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολιτικός στη Σρι Λάνκα δάγκωσε ωμό ψάρι on camera για να δείξει ότι είναι ασφαλές – Δείτε βίντεο

Σήμερα παρουσιάζει ο Κικίλιας το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Ποιοι αποκλείονται και ποιοι ωφελούνται από την παράταση των επιταγών που λήγουν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή: www.protothema.gr