Θεοδωρίδου: Ανεμβολίαστο το 90% όσων εισάγονται με Covid σε νοσοκομεία και ΜΕΘ

Θεοδωρίδου: Ανεμβολίαστο το 90% όσων εισάγονται με Covid σε νοσοκομεία και ΜΕΘ

Πάνω από το 90% των ανθρώπων που εισάγονται με Covid-19 στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σημείωσε δε ότι διαπιστώνεται μια μερίδα μεγάλων ανθρώπων, άνω των 60 ετών, αρνείται να εμβολιαστεί. «Όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε για να πείσουμε κάποιον να εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι «ο ενδεχόμενος εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα», σημειώνοντας ότι «στόχος παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων και εκεί έχουμε ακόμα δουλειά».

Για τη σύσταση της μιας δόσης σε όσους έχουν νοσήσει, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι «εξαιρούνται όσοι έχουν ανοσιακή ανεπάρκεια, είτε λόγω βασικού νοσήματος είτε λόγω θεραπείας», τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει: «ο εμβολιασμός εντός των πρώτων τριών μηνών από την διάγνωση της νόσου με δύο δόσεις».

«Ο ΕΟΦ έχει διερευνήσει πλήρως τα περιστατικά των σοβαρών θρομβώσεων και σε ορισμένα περιστατικά έχει αποφανθεί για τη σχέση τους με το εμβόλιο, επομένως είχαμε ατυχώς περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο», είπε η κ. Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή: www.kathimerini.gr