Συναγερμός για κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Συναγερμός για κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σε κατασκήνωση που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thestival.gr επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της κατασκήνωσης Χ.Α.Ν.Θ. «ύστερα από τον έλεγχο με PCR tests όλων των στελεχών (αρχηγοί, προσωπικό) και του συνόλου της κατασκήνωσης με rapid ή PCR test κατά την είσοδο στην κατασκήνωση, τον πρώτο απόλυτα επιτυχή επανέλεγχο με rapid tests από συνεργείο του συνεργαζόμενου μικροβιολογικού εργαστηρίου του συνόλου της κατασκήνωσης, την ημέρα που ήταν προγραμματισμένος ο δεύτερος τακτικός επανέλεγχος, εντοπίσθηκαν κρούσματα».

«Ο δεύτερος επανέλεγχος εκτελέσθηκε κανονικά και πλήρως, με τη χρήση και πάλι πιστοποιημένων rapid tests, από το υγειονομικό προσωπικό της κατασκήνωσης. Ο έγκαιρος εντοπισμός των κρουσμάτων ήταν αποτέλεσμα της πιστής τήρησης των διαδικασιών που εφαρμόζει η Χ.Α.Ν.Θ. βάσει των οποίων, κάθε περίπτωση που εμφανίζει κλινικά συμπτώματα που προσομοιάζουν την COVID-19 αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα και αυτόματα ενεργοποιείται το αντίστοιχο θεσπισμένο πρωτόκολλο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση κατά τις ίδιες πληροφορίες.

«Όπως ορίζεται από τη διαδικασία ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών τα οποία χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές των κρουσμάτων να τα παραλάβουν και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία αυτοαπομόνωσης και στενής παρακολούθησης της κατάστασής τους για 10 ημέρες» τονίζεται.

Πηγή: www.newsbeast.gr