Σκληραίνει το lockdown στη Βοιωτία

Σκληραίνει το lockdown στη Βοιωτία

Αυστηροποιείται το lockdown σε ολόκληρη τη Βοιωτία. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ΓΓΠΠ.

Σκληραίνει το lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (11/1) η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Τα νέα μέτρα, που αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ, περιλαμβάνει τη χρονική επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, περιορισμός που αφορά και σε σειρά άλλων «κόκκινων» περιοχών που βρέθηκαν σε «ολική» καραντίνα τις προηγούμενες μέρες, αλλά και το «απαγορευτικό» μετακίνησης εκτός της Π.Ε., μέχρι και και την επόμενη Δευτέρα (18/1).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής:

«Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

 • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
 • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
 • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
 • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

 • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
 • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
 • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας .
 • H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/11.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 12/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 06:00».

Αξίζει να αναφερθεί πως χθες, Κυριακή, ανακοινώθηκε η παράταση των αντίστοιχων περιορισμών

 • στους Δήμους Ασπροπύργου,
 • Ελευσίνας, της Π.Ε. Αττικής,
 • στους Δήμους Εορδαίας,
 • Κοζάνης
 • και Βοΐου της Π.Ε. Κοζάνης,
 • στις ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της Π.Ε. Ροδόπης,
 • καθώς και στην Κάλυμνο,

από σήμερα και μέχρι την παραπάνω ημερομηνία (Δευτέρα, 18/1).

Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία

444 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (11/1) ο ΕΟΔΥ. Τα 180 από αυτά εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη ακολουθεί με 56 νέα περιστατικά του ιού.

Σημειώνεται, πάντως, πως τα τεστ που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα (5.953 μοριακοί έλεγχοι και 10.717 rapid).

Επιπλέον, ακόμη 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να έχει φτάσει τις 5.302.

Την ίδια στιγμή, με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της χώρας (350 σήμερα από 353 χθες), γεγονός που μεταφράζεται ως παρατεταμένη πίεση του ΕΣΥ.Πηγή: www.ieidiseis.gr