Σεντάτ Πεκέρ: Ο… εβδομαδιαίος πονοκέφαλος του Ταγίπ Ερντογάν

Σεντάτ Πεκέρ: Ο… εβδομαδιαίος πονοκέφαλος του Ταγίπ Ερντογάν

Ο Σεντάτ Πεκέρ

Για ακόμη μια εβδομάδα ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ συνέχισε να προκαλεί… πονοκέφαλο στο σύστημα Ερντογάν, με ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο εμπλέκει συγγενή του προέδρου σε πωλήσεις όπλων σε τζιχαντιστές.

Ο Πεκέρ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του Σερντάρ Εκσί, συγγενή του Ταγίπ Ερντογάν και ιδιοκτήτη της εταιρείας Lazoil Energy. Στην 13λεπτών τηλεφωνική επικοινωνία ο Εκσί, παντρεμένος με την ανιψιά του προέδρου, επιβεβαιώνει στον Πεκέρ ότι και γνωρίζει και συμμετέχει στην παροχή όπλων σε τζιχαντιστές στη Συρία.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, σε ένα από τα πιο αποκαλυπτικά του βίντεο, ο Πεκέρ είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία έστειλε όπλα στο δίκτυο Αλ Νούσρα μέσω της SADAT, εταιρείας που είχε συστήσει ο επικεφαλής στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν, Αντνάν Τανβερντί.

Οι ισχυρισμοί αυτοί προκάλεσαν πραγματικό σεισμό στη γειτονική χώρα, παρά το γεγονός ότι ο Πεκέρ είναι αρκετά προσεκτικός και δεν έχει ρίξει, προς το παρόν, ευθείες βολές προς τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στο χθεσινό βίντεο ο Πεκέρ λέει «ήμασταν στο ξενοδοχείο, ήσουν κι εσύ εκεί. Δεν ήσουν εκεί κάθε φορά που στέλναμε το υλικό» με τον Εκσί να κουνά το κεφάλι του συμφωνώντας. 

«Θα στέλναμε τέσσερα φορτηγά και εκείνοι θα έστελναν επίσης άλλα τέσσερα» λέει ο Πεκέρ προς τον Εκσί, αναφερόμενος στην SADAT, και προσθέτει «δεν πουλάγαμε τα όπλα, ήσουν κι εσύ στο κόλπο, όπως και εγώ». 

Ο Πεκέρ συνεχίζει λέγοντας ότι τα «άτιμα» τουρκικά ΜΜΕ αρνούνται να μεταδώσουν τους ισχυρισμούς του. 

Πηγή: www.efsyn.gr