Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στα νότια της Κρήτης

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στα νότια της Κρήτης

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Πέμπτης.  

Το σημείο στο οποίο διεξάγεται η επιχείρηση βρίσκεται περίπου 60 ναυτικά μίλια σε απόσταση από τις ακτές της Κρήτης στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και νότια της Καρπάθου και Κάσου. 

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 36 πρόσφυγες ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο βρίσκονται 45 άτομα.

Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λαμβάνει χώρα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ. 

Στην επιχείρηση συμμετέχει ελικόπτερο Super Puma καθώς και πέντε παραπλέοντα σκάφη ενώ στο σημείο σπεύδουν ένα Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού καθώς και ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Το σημείο στο οποίο διεξάγεται η επιχείρηση διάσωσης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 60 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Κρήτης

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 60 ν. μ. νοτιοανατολικά ν. Κρήτης υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε, για Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση με επιβαίνοντες μετανάστες, κατά δήλωσή τους, σαράντα πέντε (45) άτομα. Μετά τον εντοπισμό του από παραπλέον πλοίο, το οποίο είχε προσεγγίσει πλησίον του Ι/Φ προς συνδρομή, ο Πλοίαρχος αυτού ανέφερε ότι το Ι/Φ σκάφος άρχισε να βυθίζεται και ξεκίνησε την επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων του από τη θάλασσα.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν, ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και πέντε (05) παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο σπεύδουν ένα (01) Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι τριάντα έξι (36) αλλοδαποί. Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λαμβάνει χώρα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν άνεμοι εντάσεως 7 BF».

Πηγή: www.efsyn.gr