Πρόβλεψη-σοκ από εντατικολόγο καθηγητή του ΕΚΠΑ: Θα πεθάνουν οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους στην Ελλάδα | ΕΛΛΑΔΑ

Πρόβλεψη-σοκ από εντατικολόγο καθηγητή του ΕΚΠΑ: Θα πεθάνουν οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους στην Ελλάδα | ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια τρομακτική αποτύπωση της πραγματικότητας που επικρατεί στις ΜΕΘ της χώρας, προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη, προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Ετσι θα γίνει ο εμβολιασμός -Σε 1.018 σημεία σε όλη τη χώρα και με ραντεβού

Κορωνοϊός: Νέα έκρηξη στη Θεσσαλονίκη με 905 νέα κρούσματα -564 στην Αττική, 207 στη Λάρισα

Όπως σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τουλάχιστον οι 200 από τους 480 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ποσοστό περίπου 40%, θα χάσουν τη ζωή τους και σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 480 διασωληνωμένους. Ας υποθέσουμε ότι δεν ξαναμπεί κανένας άλλος διασωληνωμένος. Από τους 480, τουλάχιστον 200 θα χάσουν τη ζωή τους μέσα στη μονάδα, περίπου το 40%», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, προσθέτοντας ότι «προφανώς και θα αυξηθούν οι νεκροί από κορωνοϊό, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ».

Ακούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 9:17 του ηχητικού:

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η τεράστια διασπορά και πως θα πρέπει να ανοίξουν μόνον οι δραστηριότητες που δεν δημιουργούν πρόβλημα, με βάση και την εμπειρία που υπάρχει.

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εκτίμησε ότι, ακριβώς επειδή η πανδημία είναι σε έξαρση, τα αποτελέσματα των μελετών θα έρθουν γρήγορα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι ασφαλές.Πηγή: www.iefimerida.gr