«Προσφέραμε διαμονή, μα δεν δέχθηκαν», λέει η Μητρόπολη Ηλείας για την 50χρονη και τον πατέρα της που ζουν σε ΙΧ

Σε επίσημο έγγραφο της Μητρόπολης Ηλείας αναφέρεται η διάσταση απόψεων περί βοήθειας που υπάρχει με την Στέλλα Παναγιωτοπούλου

Η υπόθεση της Στέλλας Παναγιωτοπούλου
και του πατέρα της, Παναγιώτη, που διαμένουν από πέρυσι μέσα σε ένα μικρό Fiat, πήρε διαστάσεις.

Η Μητρόπολη Ηλείας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία υποστηρίζει πως προσέφεραν διαμονή στην 50χρονη και τον 93χρονο πατέρα της ζουν εδώ και οκτώ μήνες σε αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα, αλλά δεν δέχθηκαν. Παρουσίασε, μάλιστα, και σχετικό έγγραφο.

Συγεκριμένα, σύμφωνα με το patrisnews.com, έγγραφο που έχει στείλει στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ήλιδος και στο οποίο αναφέρονται όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Μητρόπολης– υπογράφοντάς το ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός- για τη φιλοξενία της Στυλιανής Παναγιωτοπούλου και του πατέρα της, Παναγιώτη, χωρίς όμως οι ίδιοι να αποδεχθούν τις λύσεις που τους προτάθηκαν.

«Έλαβα το υπ’ αρίθμ. Πρωτ. 371/9-9-2022 έγγραφο σας σχετικόν με την φιλοξενία της κυρίας Στυηλιανής Παναγιωτοπούλου και του Πατέρα της κ Παναγιώτου Παναγιωτόπουλου, και σας γνωρίζω τα εξής: Με την περίπτωση αυτή η Μητρόπολή μας έχει πολλές φορές ασχοληθεί, επειδή μας απασχόλησαν συγγενείς των, ιερείς της Πόλεως Αμαλιάδος και ο Εφημέριος Δουνεΐκων και εσείς. Όμως η κυρία Παναγιωτοπούλου θέλει βοήθεια, όπως τη θέλει αυτή και όχι όπως εμείς μπορούμε και μάλιστα με πλήρη λύση του προβλήματός της, όπως να φιλοξενηθεί στον Άγιον Αθανάσιον Κουρούτας, η ακόμα καλύτερα, να φιλοξενηθεί στον Άγιον Νικόλαον Σπάτα με φαγητό και με ό, τι άλλο χρειάζονται. Αλλά δεν εδέχθησαν», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η ιστορία της Στέλλας Παναγιωτοπούλου και του υπερήλικος πατρός της απασχολεί την Ηλεία, καθώς το καλοκαίρι πολλοί τούς έβλεπαν να οδηγούν μέσα στην παλιά γειτονιά τους, στην οδό Σισίνη, προκειμένου να βρίσκουν σκιά.

autokinito


Η Στέλλα Παναγιωτοπούλου μίλησε προσφάτως για την κατάστασή της και είπε ότι χρειάζεται δουλειά και ένα σπίτι να νοικιάσει, προκειμένου να είναι ασφαλής ο πατέρας της. Μάλιστα, φέρεται να έχουν διαβεβαιώσει υποψήφιους νοικάρηδες ότι θα τηρούν τις υποχρεώσεις τους, παρά την πληροφορία ότι ο πατέρας της λαμβάνει ετησίως μόλις 5.800 ευρώ.

Η ίδια, μάλιστα, τόνισε ότι χρειάζεται την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών σπιτιών και διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να κοροϊδέψει κάποιον. «Είχαμε περιουσία και κάποια στιγμή όλα μας πήγαν ανάποδα, όπως σε πολύ κόσμο. Δεν είναι ανθρώπινο αυτό που ζούμε. Δεν είναι δίκαιο για τον πατέρα μου».

Όπως είπε: «Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ζούσαμε κάτι τέτοιο. Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι. Στη Μητρόπολη, που απευθυνθήκαμε, μας είπαν να πάμε στο χώρο που λειτουργεί στα Σπάτα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε. Θα ήθελα να δουλέψω, να βρούμε ένα σπίτι και όχι να είμαστε κάπου χωρίς να κάνω κάτι. Δεν είναι λύση να πάμε σε ένα ίδρυμα. Απευθυνθήκαμε και στο δήμο και στον Συνήγορο του Πολίτη και σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Να μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι στην Αμαλιάδα, να ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι ασφαλής, ώστε να μπορώ να βρω δουλειά και έξω από την πόλη. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο τα χρέη, ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει σπίτι και τα υπάρχοντά μας στο αυτοκίνητο και σε μια αποθήκη» είχε εξομολογηθεί και συνέχισε: «Ήδη, ξεχαστήκαμε… Περνάει όλος ο κόσμος, μας βλέπει με λύπη. Είναι ό, τι χειρότερο για εμάς. Περίπου 10 χρόνια άνεργη. Έχω τελειώσει Λογιστικά και έχω βγάλει και Πληροφορική. Έκανα διάφορες δουλειές, αλλά τώρα δεν έχουμε τίποτα».

Facebook icon
Ακολουθήστε μας στο facebookΠηγή: www.parapolitika.gr