Προς χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca και στους άνω των 65 ετών

Προς χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca και στους άνω των 65 ετών

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, 19:39

Τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca και για τις ηλικίες 65 ετών και άνω, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εισηγηθεί τη διενέργεια εμβολιασμών με το συγκεκριμένο και για αυτές τις ηλικίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχές Φεβρουαρίου, η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου πρότεινε τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα 18-64 ετών, διαμηνύοντας πως οι δύο δόσεις θα πρέπει να γίνουν σε απόσταση 12 εβδομάδων.

Ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για τους 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca που δεν χορηγούνταν σε μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι παραδόσεις εμβολίων στη χώρα μας τον Απρίλιο θα αυξηθούν και το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ταχύτερους ρυθμούς.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, είπε ότι η Ελλάδα, αύριο Πέμπτη, αναμένεται να ξεπεράσει τους 1 εκατ. εμβολιασμούς, ενώ βάσει των υπολογισμών στο τέλος του μήνα, οι εμβολιασμοί των Ελλήνων κατά του κορονοϊού θα ανέλθουν σε 1,7 εκατομμύρια.

«Η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά ομαλά, με ασφάλεια και σεβασμό» είπε ο κ. Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε πως με τα εμβόλια χτίζεται σταδιακά το τείχος ανοσίας.
 

Πηγή: www.liberal.gr