Πληροφορίες για τοποθέτηση του Γιάννη Μπρατάκου στην θέση του διευθυντή του πρωθυπουργού

Πληροφορίες για τοποθέτηση του Γιάννη Μπρατάκου στην θέση του διευθυντή του πρωθυπουργού

Τι αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter o δημοσιογράφος και εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες ρόλο διευθυντή του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιαννης Μπρατάκος.

Υπενθυμίζεται πως την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του».

Ανάρτηση στο Twitter σχετικά με την τοποθέτηση του νέου διευθυντή του πρωθυπουργού έκανε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννης Κουρτάκης, στην οποία αναφέρει πως επικρατέστερος για τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργού είναι ο Γιάννης Μπρατάκος.

Δείτε την ανάρτησηΠοιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο Γιάννης Μπρατάκος, από τον Ιούλιο του 2019 είναι Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΑ τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά τον ξαφνικό θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999 ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE.

Τον Ιανουάριο του 2019, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, με αρμοδιότητες την επεξεργασία και αξιολόγηση προτάσεων και θέσεων για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη, την ανάληψη πρωτοβουλιών για λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία κοινωνικής προστιθέμενης αξίας μέσα από τη διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις υγιείς παραγωγικές τάξεις.

Facebook icon
Ακολουθήστε μας στο facebookΠηγή: www.parapolitika.gr