Πέταξαν γκαζάκια στην επιχείρηση Zeus+Dione (βίντεο)

Πέταξαν γκαζάκια στην επιχείρηση Zeus+Dione (βίντεο)

Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε η εταιρεία «Zeus + Dione». Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, το βράδυ, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση.

Άγνωστοι τοποθετήσαν γκαζάκια έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην οδό Τάκη 6, στο κέντρο της Αθήνας.

Από την επίθεση στου Ψυρρή προκλήθηκαν υλικές ζημιές και φωτιά. Σημειώνεται ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είχε ιδρύσει την εταιρεία «Zeus + Dione» και ήταν μέτοχος μέχρι το καλοκαίρι του 2020, όταν και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί. Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απέκλεισαν το σημείο και ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία «Zeus + Dione» είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης στις 12 Φεβρουαρίου του 2018. Τότε, την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η «Σύμπραξη Αμετανόητων Αναρχικών – FAI/IRF».

Μαξίμου για τα γκαζάκια στην εταιρεία «Zeus + Dione»: Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση

Μετά την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια έξω από την εταιρεία «Zeus + Dione», το Μέγαρο Μαξίμου εδώσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας:

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι έκαναν απόψε επίθεση με γκαζάκια και βενζίνη στα γραφεία της εταιρείας Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

» Από την επίθεση, που γίνεται για δεύτερη φορά, προκλήθηκαν φωτιά και υλικές ζημιές. Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση. Ηρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

» Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το δρόμο της για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου».

 Πηγή: www.athensvoice.gr