Πάρος: Ταλαιπωρία για 18χρονους με κορωνοϊό -Περίμεναν για ώρες σε υπαίθριο πάρκινγκ, δεν έβρισκαν δωμάτιο καραντίνας | ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Ταλαιπωρία για 18χρονους με κορωνοϊό -Περίμεναν για ώρες σε υπαίθριο πάρκινγκ, δεν έβρισκαν δωμάτιο καραντίνας | ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία για παρέα έξι 18χρονων στην Πάρο που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και αναγκάστηκαν επί ώρες να περιμένουν σε υπαίθριο πάρκινγκ καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο δωμάτιο σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν τα δύο από τα έξι παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και αφού πήγαν στο κέντρο υγείας, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Οδηγήθηκαν στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου υγείας και ενημερώθηκαν ότι θα τα παραλάβουν για το ξενοδοχείο καραντίνας. Οι ώρες όμως περνούσαν και αφού είχε φτάσει απόγευμα ο πατέρας του ενός παιδιού κατάφερε να βρει έναν γιατρό από το κέντρο υγείας ώστε να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν και τα άλλα 4 παιδιά τα οποία οδηγήθηκαν και αυτά στο πάρκινγκ του κέντρου υγείας. Τα ίδια όπως και οι γονείς τους επικοινώνησαν με το ξενοδοχείο καραντίνας και τους είπαν ότι δεν διαθέτουν κανένα δωμάτιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ τότε ξεκίνησε η αγωνία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους καθώς όλοι δήλωναν αναρμόδιοι. Στις 8 το βράδυ τελικά επικοινώνησαν με την ΕΡΤ ζητώντας βοήθεια. Η ΕΡΤ επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία, η οποία δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά, ωστόσο ξεκίνησε αμέσως την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης.

«Ούτε στα ξενοδοχεία του νησιού, ούτε στα δωμάτια, ούτε η Εκκλησία είχαν την δυνατότητα, όπως είπαν όλοι, να δώσουν ένα δωμάτιο και τέσσερα κρεβάτια, σε αυτά τα παιδιά που περίμεναν επί 16 ώρες», σημείωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Τελικά, η Πολιτική Προστασία κατάφερε να βρει ένα ιατρείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν τα παιδιά από τις 2:30 το πρωί και με δικό της ελικόπτερο τελικά μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή: www.iefimerida.gr