Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη παρέλαση μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, με τη συμμετοχή των σχολείων της Α’ Αθήνας, 235 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Την παρέλαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως σήμερα «τιμούμε τον μεγάλο αγώνα των προγόνων μας κατά του φασισμού και του ναζισμού και όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας, ώστε να ζούμε σήμερα ελεύθεροι».

«Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας, που με όπλο τους την πίστη στην ελευθερία καθήλωσαν τις φασιστικές στρατιές, σε μια εποχή που ο εχθρός φάνταζε αήττητος, ακόμα και για τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Παραμερίζοντας τις διαφορές, σε μια εποχή βαθιάς πόλωσης και διχασμού, οι Έλληνες ενωμένοι βροντοφώναξαν ΟΧΙ σε αυτούς που επιβουλεύθηκαν την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ‘ Σώματος Στρατού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στη συμπρωτεύουσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ παρών είναι επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσοι παρίσταντο στις εκδηλώσεις έπρεπε να φορούν μάσκα, καθώς αυτό επιβάλλεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού. Για όσους παρέλασαν η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική, αφού ήταν στοιχισμένοι σε απόσταση.

 

Πηγή: www.efsyn.gr