Ο Τραμπ φέρει ακέραιη την ευθύνη για την εισβολή στο Καπιτώλιο, χαίρομαι που φεύγει

Ο Τραμπ φέρει ακέραιη την ευθύνη για την εισβολή στο Καπιτώλιο, χαίρομαι που φεύγει

Ξεσπαθώνουν κατά του Τραμπ οι Ευρωπαίοι πολιτικοί μετά το πρώτο σοκ από τις θλιβερές εικόνες της πρωτοφανούς εισβολής οπαδών του ηττημένου στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου Προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας (SPD), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι πλήρως υπεύθυνος για τα έκτροπα στην Ουάσινγκτον.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρει την πλήρη ευθύνη για τα έκτροπα στην Ουάσινγκτον. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε όσα είπε την Τετάρτη, αλλά και σε όσα κατά καιρούς έλεγε πάνω από τέσσερα χρόνια», δήλωσε χτες το βράδυ ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός στην «Bild».

click4more Μπόρις Τζόνσον κατά Τραμπ: Ντροπιαστικές οι εικόνες στο Καπιτώλιο

Ο Μάας είπε ότι είναι «πολύ χαρούμενος που σύντομα θα τελειώσει η εποχή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Αλλά όχι μόνο διότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα είναι πλέον πρόεδρος, αλλά και διότι θα έχουν το λόγο στην Ουάσινγκτον άνθρωποι που θα επαναφέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη θέση του υπεύθυνου παίκτη της διεθνούς σκηνής, που στηρίζει τη συνεργασία, τη διεθνή συνεργασία», είπε ο υπουργός.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται για την επίλυση μεγάλων συγκρούσεων και κρίσεων στον κόσμο. Και σε διεθνείς οργανισμούς όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση να τερματίζουμε πολέμους και να βρίσκουμε πολιτικές λύσεις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε πλήρης αποτυχία στα θέματα αυτά και ελπίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν και η ομάδα του θα τα αλλάξει (όλα αυτά )πολύ γρήγορα», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Πηγή: Bild

Πηγή: www.newsit.gr