Ο Σούνακ αναβάθμισε το τοπικό δίκτυο ενέργειας για να θερμαίνει την πισίνα του

Ο Σούνακ αναβάθμισε το τοπικό δίκτυο ενέργειας για να θερμαίνει την πισίνα του

Τη στιγμή που πολλοί Βρετανοί πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας, ο πρωθυπουργός της χώρας Ρίσι Σούνακ έχει άλλα προβλήματα. 

Όπως δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian, η νέα ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα του Σούνακ καταναλώνει τόση πολλή ενέργεια που το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έπρεπε να αναβαθμιστεί για να καλύψει τις απαιτήσεις. Η πισίνα βρίσκεται στην έπαυλη του εκατομμυριούχου Σούνακ στο Βόρειο Γιορκσάιρ, στην οποία πηγαίνει κάποια Σαββατοκύριακα. 

Ο Σούνακ ανέλαβε προσωπικά το κόστος των εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρικού ρεύματος, που υπολογίζεται ότι κόστισε δεκάδες χιλιάδες λίρες. 

Η έπαυλη του Βρετανού πρωθυπουργού είναι ένα διατηρητέο αρχοντικό που περιλαμβάνει επίσης γυμναστήριο, γήπεδο τένις και ιδιωτική λίμνη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να πλήρωσε ο ίδιος για τις εργασίες που έγιναν στο σπίτι του, χρησιμοποιώντας δικά του κεφάλαια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση. Σε κάθε περίπτωση, εκπρόσωπος του Σούνακ αρνήθηκε να σχολιάσει τα έργα που έγιναν στην περιοχή.

→ O 43χρονος Ρίσι Σούνακ διετέλεσε χρηματιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας. Λέγεται ότι έγινε εκατομμυριούχος κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως διαχειριστής κεφαλαίων κινδύνου, αλλά η σύζυγός του τον έκανε ακόμη πιο πλούσιο. Το 2009, λοιπόν, παντρεύτηκε την Ακσάτα Μούρτι, κόρη ενός από τους πλουσιότερους άνδρες της Ινδίας. Στη λίστα των «Times» με τους πλουσιότερους ανθρώπους, υπολογίζουν τη συνολική περιουσία των δύο σε 730 εκατομμύρια λίρες, που ισοδυναμεί με περίπου 841 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.efsyn.gr