Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 19:20

Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Κούγιας θα πλαισιώσει τον συνήγορο του σκηνοθέτη, Νίκο Γεωργουλέα, στη δικηγορική ομάδα που θα τον υπερασπιστεί. Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να λάβει αύριο Τρίτη αντίγραφα της δικογραφίας. Επίσης, τη μετάθεση της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη κατά μία ήμερα ώστε να βρεθεί ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας την Πέμπτη αντί για την Τετάρτη θα ζητήσει αύριο Τρίτη ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας και ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, το απόγευμα της Δευτέρας, περί τις 19:15, έφυγαν από τη ΓΑΔΑ χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε δηλώσεις. 

Ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν έχει αναλάβει μαζί με τον κ. Κούγια την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Κούγιας έδωσε στους αστυνομικούς το σχετικό έγγραφο με το οποίο δηλώνει ότι αναλαμβάνει την υπόθεση Λιγνάδη.

Αργότερα, εκδόθηκε σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείο του κ. Κούγια.

Αναλυτικά το δελτίο:

Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού. 

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.

Αθήνα, 22/02/2021

Με εκτίμηση και σεβασμό, 

Αλέξιος Χ. Κούγιας

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 21:10

Πηγή: www.zougla.gr