Μόσιαλος: Πώς η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» ανεμβολίαστους

Μόσιαλος: Πώς η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» ανεμβολίαστους

Η μετάλλαξη Δέλτα είνα περισσότερο μεταδοτική και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Στη νέα του ανάρτηση στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος παραθέτει επιδημιολογικά δεδομένα από την Ολλανδία, όπου η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει». Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος είχε αναφέρει ότι τα εμβόλια προσφέρουν επαρκή προστασία κατά της μετάλλαξης Δέλτα.

Στην ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE) δείχνει την επίπτωση που έχει η ινδική παραλλαγή του ιού σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Στο διάγραμμα που συνοδεύει την ανάρτησή του, παρουσιάζεται η αναλογία κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 1.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.691 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ηλίας Μόσιαλος: Η νέα ανάρτηση για τη μετάλλαξη Δέλτα – Πόσο κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα

«Ολλανδία: τα στοιχεία δείχνουν καθαρά την επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα στους ανεμβολίαστους. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων που θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό γιατί τα εμβόλια δεν είναι πλέον 100% αποτελεσματικά όπως ήταν με τη μετάλλαξη Άλφα. Αλλά τα εμβόλια των Pfizer/Moderna και της ΑstraZeneca είναι αποτελεσματικά 96% και 92% αντίστοιχα στο να αποτρέπουν τη νοσηλεία μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων» αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος για τη μετάλλαξη Δέλτα και όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 Πηγή: www.athensvoice.gr