Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Ποινή-χάδι τα 16 χρόνια –Ζητά συνάντηση με Μητσοτάκη

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Ποινή-χάδι τα 16 χρόνια –Ζητά συνάντηση με Μητσοτάκη

Τα ισόβια να είναι ισόβια, ζητά η μητέρα του θύματος

Αυστηρότερο πλαίσιο για την έκτιση των ισοβίων ζήτησε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, η μητέρα της εξέφρασε τις ενστάσεις της για τον χρόνο έκτισης της ποινής.

«Θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτα. Τα ισόβια, όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου, παρά μόνο στο χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούνε, γιατί οι γυναικοκτονίες καταντήσανε πραγματική μάστιγα.

Κάθε μήνα σχεδόν δολοφονείται και μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα ενός παιδιού, όπως είχαμε πρόσφατα αυτή τη φοβερή περίπτωση στην Καβάλα, που με έχει συγκλονίσει. Δηλαδή, μέχρι πότε ο άνδρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα», είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας και όχι εμείς, σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων», πρόσθεσε η κα Τοπαλούδη.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα βγει στις 18 Μαΐου.

Πηγή: www.lifo.gr