Μ. θεοδωρίδου: Να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό – Να μην μείνει κανείς αμέτοχος

Μ. θεοδωρίδου: Να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό – Να μην μείνει κανείς αμέτοχος

Το μήνυμα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό και ότι δεν πρέπει να μείνει κανείς αμέτοχος, απηύθυνε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης της Ελλάδας από την Covid-19. «Το μήνυμα το δικό μου είναι να αρχίσουμε, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό. Ήταν κάτι που από την αρχή το ελπίζαμε ότι θα γίνει, φτάνουμε στο σημείο της πραγματοποίησης. Σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να μείνει κανείς αμέτοχος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που έχουμε αρχίσει να μιλάμε για μια λοίμωξη που μπορεί να προληφθεί με εμβόλιο, έχουμε νικήσει άλλο ένα λοιμώδες νόσημα του 21ου αιώνα.

Τα εμβόλια πρέπει να πληρούν τρεις βασικούς κανόνες, επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου: να είναι ανοσογόνα, να είναι δηλαδή ικανά να διεγείρουν τον οργανισμό για να παράγει αντισώματα, να είναι αποτελεσματικά να μπορούν προστατεύσουν το άτομο από τον ιό και κυρίως, να είναι ασφαλή.

Ορισμένα έχουν συμπληρώσει και τις 3 φάσεις μελέτης και είναι στο κατώφλι της έγκρισης από τους επίσημους φορείς αξιολόγησης και ελέγχου Ευρώπης και Αμερικής, είπε η κ. Θεοδωρίδου διευκρινίζοντας ότι κανένα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει την επίσημη σφραγίδα της κυκλοφορίας του. Ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, πρόσθεσε.

Τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο όπλο, υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου, θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι δεν είναι το άπαν. «Δεν είναι, έρχεται το εμβόλιο και το εφαρμόζουμε και σταματάμε τα μέτρα που προσπαθούμε όλοι να εφαρμόσουμε με θυσίες και με τη μεταβολή της ποιότητας ζωής μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ1

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή: www.ert.gr