Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ της Κύπρου έκαναν το βράδυ της Κυριακής ομάδες ατόμων που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό. 

 

Οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν κροτίδες στο συγκρότημα, με αποτέλεσμα να ανάψουν φωτιές, ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο. Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, τόσο στα αυτοκίνητα του τηλεοπτικού σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου. 

 

Αρχικά οι διαδηλωτές εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

 

 

Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

 
 

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκλήθηκαν και στους εξωτερικούς χώρους του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας, κατά την πορεία ατόμων που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν και θα παραμείνουν στην Λεωφόρο Προεδρικού Μεγάρου, προς εκτόνωση της έντασης.

 

Αναστασιάδης: Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας

 

Η επίθεση που δέχτηκε το «ΣΙΓΜΑ», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του.

 

«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών», συμπλήρωσε.

 

 

H Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, με ανάρτηση στο Twitter καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την άνανδρη. «Η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Τη μάχη της πανδημίας οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη», έγραψε ακόμη. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή: www.lifo.gr