Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για επιπέδωση της καμπύλης δείχνουν τα λύματα

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για επιπέδωση της καμπύλης δείχνουν τα λύματα

Συγκρατημένα αισιόδοξος για το ενδεχόμενο επιπέδωσης της καμπύλης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι τα πρώτα στοιχεία από την μελέτη των λυμάτων αυτής της περιόδου στο ΑΠΘ είναι ενθαρρυντικά.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (105,8) της ΕΡΑ ο πρύτανης του Αριστοτελείου είπε ότι έχοντας τις πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης και την συγκέντρωση που υπάρχει του κορωνοϊού:

«Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας:

«Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς».

Πηγή: www.cnn.gr