Κορωνοϊός – Κίνα: «Ξήλωσαν» επικεφαλής του ΚΚΚ σε επαρχία μετά την αναζωπύρωση εστίας κορωνοϊού

Κορωνοϊός – Κίνα: «Ξήλωσαν» επικεφαλής του ΚΚΚ σε επαρχία μετά την αναζωπύρωση εστίας κορωνοϊού

Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στη Ρουίλι, στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, έγινε γνωστό σήμερα ότι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, εξαιτίας της «σοβαρής παράλειψης καθήκοντος» στην οποία υπέπεσε σύμφωνα με τις επαρχιακές αρχές, το ότι δηλαδή δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα ξεσπάσματα του νέου κορωνοϊού που έπληξαν την πόλη αυτή τους τελευταίους μήνες.

Οι αρχές στη Γιουνάν ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους σήμερα ότι καταγράφηκαν τρία ξεσπάσματα στην πόλη μέσα σε ένα εξάμηνο επί των ημερών του επικεφαλής της τοπικής κομματικής οργάνωσης, του Γκονγκ Γιουνζούν.

Τα ξεσπάσματα αυτά στη Ρουίλι, που γειτονεύει με τη Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένης μιας συστάδας κρουσμάτων που εντοπίστηκε στα τέλη Μαρτίου, «έπληξαν» τις προσπάθειες των αρχών της Γιουνάν και της Κίνας για την πρόληψη της αναζωπύρωσης της πανδημίας και έβλαψαν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της επαρχίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει την απομάκρυνση του κ. Γκονγκ από τη θέση προειδοποίηση.

Πηγή: www.cnn.gr