κορονοϊός: Ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα κινητά τηλέφωνα

κορονοϊός: Ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα κινητά τηλέφωνα

Στη Γερμανία η κυβέρνηση της χώρας προανήγγειλε σήμερα, Τρίτη (23.02.2021) τη δημιουργία ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του Covid 19 για τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την BILD το πιστοποιητικό αυτό στη Γερμανία θα είναι έτοιμο στο τέλος του β’ εξαμήνου του 2021 και θα χρησιμοποιείται για την είσοδο των εμβολιασμένων π.χ. σε συναυλίες ή εστιατόρια.

Από τον Ιανουάριο του 2022 οι πληροφορίες εμβολιασμού θα προστίθενται στον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενών για χρήση στο κινητό τηλέφωνο, τονίζει η εφημερίδα.

Ανοιχτός στο εγχείρημα εμφανίζεται ο επικεφαλής της Μόνιμης Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμβολιασμών Τόμας Μέρτενς. Όπως λέει στην εφημερίδα, στον τομέα του ιδιωτικού Δικαίου, σε κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια και αεροπορικές εταιρείες, ο ίδιος μπορεί σίγουρα να φανταστεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό. «Έχει ήδη προβλεφθεί πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να το αποτρέψουμε», δηλώνει, επισημαίνοντας ότι είναι ταυτόχρονα σημαντικό να επαρκεί η προσφορά των εμβολίων, ώστε να μην μειονεκτεί κανείς. Σ’ αυτό πιθανότατα οφείλεται και η καθυστέρηση έως το 2022.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr