Κορωνοϊός: Η Σουηδία περιορίζει για πρώτη φορά τις δημόσιες συναθροίσεις στα 8 άτομα | ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η Σουηδία περιορίζει για πρώτη φορά τις δημόσιες συναθροίσεις στα 8 άτομα | ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία, που ακολουθεί μια λιγότερο αυστηρή στρατηγική σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις δημόσιες συναθροίσεις στα οκτώ πρόσωπα, το μέγιστο, μπροστά στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Οι Σουηδοί δεν μένουν πιστοί στις συστάσεις κατά του νέου κορωνοϊού, όπως έκαναν την άνοιξη, γι’ αυτό ακριβώς η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, που έως σήμερα οριζόταν σε 50-300 ανθρώπους, ανάλογα με την περίσταση, μειώνεται στους 8 από την 24η Νοεμβρίου, ένα «πολύ παρεμβατικό» και «άνευ προηγουμένου», αλλά «αναγκαίο» μέτρο, που στοχεύει στο να μειωθεί η καμπύλη του αριθμού των μολύνσεων, εξήγησε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πρόκειται για έναν νέο κανόνα για ολόκληρη την κοινωνία»

«Πρόκειται για έναν νέο κανόνα για ολόκληρη την κοινωνία», επισήμανε ο Λεβέν. «Μην πηγαίνετε στα γυμναστήρια, μην πηγαίνετε στις βιβλιοθήκες, μην οργανώνετε δείπνα. Ακυρώστε τα», υπογράμμισε.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες απαγορεύσεις που αποφάσισε η σκανδιναβική χώρα.

Η Σουηδία, με πληθυσμό 10.300.000 κατοίκων, υιοθέτησε μια υγειονομική στρατηγική χωρίς μάσκα, ούτε καραντίνα, ούτε κλείσιμο των καταστημάτων, ωστόσο κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές και να εργάζονται από το σπίτι όσο είναι δυνατόν. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα συνεχίσουν να μπορούν να υποδέχονται κόσμο, όχι όμως άνω των 8 ανά τραπέζι.

Αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες ο απολογισμός κρουσμάτων στη Σουηδία

Ο απολογισμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 στη Σουηδία άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες: την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία εκδόθηκαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ανακοινώθηκαν σχεδόν 6.000 κρούσματα και 42 επιπλέον θάνατοι, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται στη χώρα σε περισσότερες από 177.000 και των θανάτων σε 6.164.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μίκαελ Ντάμπεργκ, το νέο όριο στις συναθροίσεις, πολύ μικρότερο των 50 που επιτρεπόταν κατά τη διάρκεια του κύματος της άνοιξης, θα τεθεί σε ισχύ για τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο θα μπορούσε να παραταθεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Δεν πιστεύουμε στο καθολικό lockdown», τόνισε ο Λεβέν. «Πιστεύουμε πως τα μέτρα, που έχουμε λάβει, είναι τα ενδεδειγμένα».Πηγή: www.iefimerida.gr