Κακοκαιρία Μπάλλος: Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση επιβατών από καταμαράν – Συγκλονιστικό βίντεο

Κακοκαιρία Μπάλλος: Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση επιβατών από καταμαράν – Συγκλονιστικό βίντεο

Συγκλονιστικά πλάνα έρχονται στο φως της δημοσιότητάς από την επιχείρηση διάσωσης 9 τουριστών από τη Ρωσία που επέβαιναν σε καταμαράν το οποίο προσέκρουσε σε βράχια έξω από τη μαρίνα Αλίμου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Πώς κινδύνεψαν οι τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του notia.gr, το σκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικό μπλακ άουτ στα ηλεκτρονικά του όργανα και να μείνει ακυβέρνητο. Τα κύματα άρχισαν να «καταπίνουν» το καταμαράν και να το σπρώχνουν στα βράχια, στον κυματοθραύστη της μαρίνας.

Αν και το φουσκωτό που έσπευσε για βοήθεια ήταν αδύνατον να προσεγγίσει το καταμαράν, τελικά οι Ρώσοι τουρίστες βγήκαν σώοι και ασφαλείς.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για προσάραξη του Ι/Φ “SALTY PEARL” Ν.Π. 12658, με εννέα (09) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του εξωτερικού μέρους της μαρίνας Αλίμου.

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος – Κέρκυρα: Συγκλονιστική μαρτυρία πυροσβέστη που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή

Κακοκαιρία Μπάλλος – Κέρκυρα: Συγκλονιστική μαρτυρία πυροσβέστη που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο εν λόγω σημείο , όπου διαπίστωσαν, ότι οι επιβαίνοντες του σκάφους εξήλθαν με ασφάλεια στον χερσαίο χώρο της μαρίνας, καλά στην υγεία τους.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας τοποθετήθηκε αρχικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του Ι/Φ σκάφους, ενώ στη συνέχεια το “SALTY PEARL” ανελκύθηκε και τοποθετήθηκε σε χώρο της εν λόγω μαρίνας.

Από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός – Έρευνα: Οι ανεμβολίαστοι θα μολύνονται ξανά κάθε 16 μήνες

Rapid test σε ιδιωτικό τομέα: Ψηφιακοί έλεγχοι και αυτόματα πρόστιμα για τους παραβάτες

Ρόδος: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την κακοποίηση της 8χρονης – Πώς στήθηκε η σκευωρία, τι λέει η γιαγιά

Γεωργιάδης στο OPEN: Απολαμβάνουμε πρωτοφανή πολιτική κυριαρχία λόγω της αγάπης του λαού – Σε καύσιμα και ενέργεια οι ανατιμήσεις

Πηγή: www.ethnos.gr