Skip to content

NEWS GR

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Primary Menu

NEWS GR

  • Home
  • Κόσμος
  • Η Δανία κλείνει τα σύνορα για κατοίκους της Ν. Αφρικής μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους κορωνοϊού
  • Κόσμος

Η Δανία κλείνει τα σύνορα για κατοίκους της Ν. Αφρικής μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους κορωνοϊού

1 week ago NEWS GR
Η Δανία κλείνει τα σύνορα για κατοίκους της Ν. Αφρικής μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 10:06

Η Δανία θα κλείσει τα σύνορά της στους κατοίκους της Νότιας Αφρικής λόγω της κυκλοφορίας στη χώρα αυτή ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, το βράδυ οι αρχές.

Η απόφαση της σκανδιναβικής χώρας, που δεν έχει καταγράψει καμία μόλυνση που να προέρχεται από αυτό το νέο στέλεχος, ισχύει από σήμερα Τετάρτη και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου.

«Αυτό σημαίνει πως οι ξένοι που κατοικούν στη Νότια Αφρική δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη Δανία στη διάρκεια αυτής της περιόδου», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μοναδικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, οι κηδεμόνες ανηλίκων, οι οικογενειακές επισκέψεις σε ανθρώπους πολύ άρρωστους ή ετοιμοθάνατους, που κατά την είσοδό τους θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, και η μεταφορά προϊόντων.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση του Covid-19 στη Δανία», υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Νικ Χέκερουπ.

Η εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική δύο νέων στελεχών του Sars-CoV-2, πιο μεταδοτικών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα.

Σε κατάσταση μερικού απαγορευτικού (lockdown) από τα μέσα Δεκεμβρίου, η Δανία, που απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της όλων όσοι φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός των Δανών και των μονίμων κατοίκων που πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ των τελευταίων 24 ωρών κατά την άφιξή τους, έχει καταγράψει σχεδόν 90 μολύνσεις του βρετανικού στελέχους και εκτιμά ότι αυτό θα αποτελεί την πλειονότητα των μολύνσεων έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι αρχές κάλεσαν χθες, Τρίτη, τους κατοίκους να αναστείλουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, απαγορεύοντας κυρίως κάθε συνάθροιση άνω των πέντε ατόμων.

«Ο καθένας από εμάς πρέπει να σκέπτεται όταν περνάει την πόρτα», δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Τόρκιλντ Φόγκντε σε συνέντευξη Τύπου.

Στη χώρα των 5,8 εκατ. κατοίκων, σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα, πλην φαρμακείων και καταστημάτων τροφίμων, έχουν κλείσει, όμως τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν προσώρας ανοικτοί.

Η μητροπολιτική Δανία έχει καταγράψει 172.779 μολύνσεις από τον κορωνοϊό και 1.420 θανάτους.

Πηγή: www.zougla.gr

Tags: αυτή, Αφρική, Αφρικής, ΔΑΝΕΙΑ, ενός, εντοπισμό, κατοίκους, κλείνει, κλείσει, Κορωνοϊός, κορωνοϊού, κυκλοφορίας, λόγω, μετά, νέου, Νότια, Νότιας, στέλεχος, στελέχους, Στους, σύνορα, χώρα

Continue Reading

Previous Μπολσονάρου: Η Βραζιλία χρεoκόπησε δεν μπορώ να κάνω τίποτα
Next Ισχνό προβάδισμα των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων στη Τζόρτζια

More Stories

  • Κόσμος

Ερντογάν και Μακρόν αντάλλαξαν επιστολές για να ξαναρχίσουν τον διάλογο

6 mins ago NEWS GR
  • Κόσμος

Κορονοϊός: Ο Μπάιντεν κινητοποιεί 100.000 γιατρούς για τους εμβολιασμούς

34 mins ago NEWS GR
  • Κόσμος

Οι 1.001 εκλέκτορες της Ευρώπης

1 hour ago NEWS GR

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

  • Κόσμος

Ερντογάν και Μακρόν αντάλλαξαν επιστολές για να ξαναρχίσουν τον διάλογο

6 mins ago NEWS GR
  • Ελλάδα

Χιόνια και στα ορεινά της Αττικής φέρνει η δεύτερη φάση της κακοκαρίας «Λέανδρος»

13 mins ago NEWS GR
  • Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ισχυρό ψύχος από το βράδυ της Παρασκευής

22 mins ago NEWS GR
  • Κόσμος

Κορονοϊός: Ο Μπάιντεν κινητοποιεί 100.000 γιατρούς για τους εμβολιασμούς

35 mins ago NEWS GR
  • Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Λέανδρος : Πολικό ψύχος και το Σάββατο σε όλη τη χώρα – Πού θα χιονίσει

37 mins ago NEWS GR
Copyright © All rights reserved. |

Newsgr.org