Γώγος: Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής το lockdown στη Μύκονο – Είμαστε στο …

Γώγος: Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής το lockdown στη Μύκονο – Είμαστε στο …

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, Μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και καθηγητής λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

“Στην καρδιά του καλοκαιριού το νούμερο ένα νησί του ελληνικού τουρισμού μπήκε από σήμερα σε μίνι lockdown, απόφαση που δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής“, όπως εξήγησε ο κ. Γώγος ερωτηθείς σχετικά.

“Δεν πρόλαβε η Επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού”, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεχής εισήγηση των ειδικών για κάθε περιοχή που θα μπει στο πορτοκαλί, στο κόκκινο.

“Κάθε φορά που υπάρχει αυξημένη επιτήρηση κάπου αλλάζουν κατευθείαν και τα μέτρα, κάτι τέτοιο συνέβη και στη Μύκονο. Περιμένουμε όλα αυτά να είναι παροδικά. Ο λόγος που ελήφθησαν τα μέτρα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση. Με τη λήψη των μέτρων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κλίμα να αναστραφεί”, τόνισε.

Η εικόνα είναι ανησυχητική. Έχουμε το ξεκίνημα του τέταρτου κύματος. Η μέση ηλικία είναι χαμηλά, σχετίζεται με την άρση των μέτρων και τη μεγάλη κινητικότητα των νέων. Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια. Όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την έξαρση που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Υπάρχει πιθανότητα, όπου κυκλοφορούν αυτές οι ηλικίες να υπάρχουν μέτρα…”, ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης

Γώγος: Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής το lockdown στη Μύκονο - Είμαστε στο ξεκίνημα του τέταρτου κύματος

“Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ποσοστό 20-40% ευάλωτων που δεν είναι εμβολιασμένοι και μπορεί να επηρεάσουν και τις σκληρές παραμέτρους που ως τώρα είναι χαμηλά”, πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι η θετικότητα είναι κάτω από 3% αλλά είναι ανοδική κι αυτό δημιουργεί ανησυχία και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εξαρτάται από τον αριθμό των μετρήσεων.

Αυτό που μας ανησυχεί είναι ο αριθμός των νοσηλειών“, υπογράμμισε.

Διαβάστε Επίσης

Γώγος: Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής το lockdown στη Μύκονο - Είμαστε στο ξεκίνημα του τέταρτου κύματος - εικόνα 2


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή: www.thetoc.gr