Γκάγκα για Θεσ/νίκη: Κάπου συνεχίζεται η μόλυνση παρά το lockdown

Γκάγκα για Θεσ/νίκη: Κάπου συνεχίζεται η μόλυνση παρά το lockdown

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη παραμένει σοβαρή, ξεκαθαρίζει η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Η κα Γκάγκα απηύθυνε εκκληση σε υγειονομικούς που δεν ασχολούνται με τμήματα κορωνοϊού, «να έχουν το κουράγιο και να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν».

Μιλώντας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι ο υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη εν μέσω lockdown δείχνει ότι «λογικά κάπου υπάρχει μόλυνση». Όπως εξήγησε, δεν πρόκειται για νέους φορείς που κόλλησαν τον ιό πριν από την έναρξη του lockdown αλλά για μολύνσεις κατά τη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης μετακινήσεων.

«Τα κρούσματα δεν κάνουν ποτέ 25 μέρες να εμφανιστούν. Τα περισσότερα εμφανίζονται στην εβδομάδα. Μερικά εμφανίζονται στο 14ήμερο και σπάνια μπορεί να εμφανιστούν στην 3η εβδομάδα» ξεκαθάρισε η κα Γκάγκα για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

«Άρα κάτι δε γίνεται καλά, άρα κάπου δεν προσέχουμε πολύ» εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν εστίες ή αν δεν τηρούν οι πολίτες τα μέτρα.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς και τις συζητήσεις περί άρσης του lockdown, τόνισε ότι στην παρούσα φάση «δεν είμαστε σε θέση να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά για τα άμεσα προβλήματα που απειλούν τη ζωή των συνανθρώπων μας».

Σημειώνεται ότι από τα 2.311 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, τα 606 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσειςΠηγή: www.athensvoice.gr