Γιατρός στη Φολέγανδρο: «Η Γαρυφαλλιά ίσως να είχε σωθεί»

Γιατρός στη Φολέγανδρο: «Η Γαρυφαλλιά ίσως να είχε σωθεί»

Ο αγροτικός γιατρός της Φολεγάνδρου δήλωσε ότι αν είχαν εντοπίσει τη Γαρυφαλλιά δέκα λεπτά πιο νωρίς, ίσως και να είχε σωθεί. Είναι ο ίδιος γιατρός που εντόπισε την 26χρονη κοπέλα στη θάλασσα και προσπάθησε να την επαναφέρει στην ζωή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι όταν προσπάθησε να της κάνει αναπνευστική ανάνηψη, ήταν ακόμα ζεστή. «Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ, ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης κοπέλας κρίθηκε προφυλακιστέος από τον ανακριτή και έχει οδηγηθεί ήδη στον Κορυδαλλό. Αρχικά θα μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών, για να διενεργηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχει ζητήσει η υπεράσπιση του.

«Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε συντετριμμένος για το κακό που προκάλεσε και στο άτυχο θύμα, αλλά και την οδύνη που προκάλεσε στην οικογένεια. Η αρρώστια του είναι δεδομένη και από εκεί και πέρα ο βαθμός στον οποίο η αρρώστια αυτή, η διαγνωσμένη ήδη από το 2015, επηρέασε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος την κρίση του, αυτό μένει να αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο συνήγορός του. 

Δολοφονία 26χρονος Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο: Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική έκθεση αποδεικνύει ότι η 26χρονη κοπέλα, πριν ο 30χρονος την πετάξει στη θάλασσα, δέχτηκε χτυπήματα από τον δράστη και έμεινε αναίσθητη. Μετά, ο δράστης την έσυρε στα βράχια και την έριξε ζωντανή στο νερό, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. Ένα τραύμα, το οποίο χρήζει περαιτέρω έρευνας. Επίσης, από τα χτυπήματα στα βράχια άνοιξαν οι βρεγματικές ραφές του κρανίου.

Όλα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν, ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Στον λάρυγγα και στα πνευμόνια βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη κοπέλα και κυρίως αυτές στο κεφάλι, ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Στη θάλασσα την έριξε ο δράστης χωρίς τις αισθήσεις της. Ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 Πηγή: www.athensvoice.gr