Γερμανία: Άλλαξε η νομοθεσία για την προστασία από πανδημίες – Επεισόδια στην Μπούντεσταγκ

Γερμανία: Άλλαξε η νομοθεσία για την προστασία από πανδημίες – Επεισόδια στην Μπούντεσταγκ

Με τις ψήφους της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Πρασίνων εγκρίθηκε και από τα δύο σώματα του γερμανικού Κοινοβουλίου η μεταρρύθμιση της Τρίτης Πράξης «για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση επιδημικής κατάστασης σε εθνικό επίπεδο», η οποία ωστόσο προκαλεί ισχυρές αντιδράσεις κυρίως από την ακροδεξιά, η οποία προκάλεσε αλλεπάλληλα επεισόδια πριν και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Χιλιάδες αρνητές της πανδημίας του κορωνοϊού, μαζί με νεοναζί, διαδήλωναν σχεδόν όλη μέρα στο Βερολίνο, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε και επικυρώθηκε ήδη με την υπογραφή του Ομοσπονδιακού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορεί στο εξής να ορίζει τους τομείς στους οποίους τα ομόσπονδα κρατίδια επιτρέπεται να επιβάλουν περιορισμούς. Το τελευταίο διάστημα ομοσπονδία και κρατίδια συγκρούστηκαν επανειλημμένα με αντικείμενο τα μέτρα προστασίας που έπρεπε να ληφθούν για την ανάσχεση της επέκτασης της πανδημίας.

Πηγή: www.cnn.gr