Φωτιά στο Μάτι: Επαναφορά του αιτήματος για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα

Φωτιά στο Μάτι: Επαναφορά του αιτήματος για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα

Στοιχεία που οδηγούν σε απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού βαθμού σε υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής για την διαχείριση της φωτιάς στο Μάτι, θεωρεί ότι έχει στη διάθεση του ο ανακριτής της υπόθεσης, Αθανάσιος Μαρνέρης ο οποίος θα ζητήσει και πάλι την αναβάθμιση της κατηγορίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο δικαστικός λειτουργός φέρεται έτοιμος να ζητήσει για τρίτη φορά την αλλαγή από πλημμέλημα σε κακούργημα της βασικής κατηγορίας ενώ στο κάδρο των υπαιτίων φαίνεται να έχει θέσει και πρόσωπα στην ιεραρχία της Πυροσβεστικής που ως τώρα δεν περιλαμβάνονται στον κύκλο των 20 κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μαρνέρης στο τρίτο αίτημα που προτίθεται να διαβιβάσει στην Εισαγγελία, θα συμπεριλάβει υλικό και καταθέσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς, τα οποία οδηγούν σε διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων ενώ φαίνεται να θέτουν και πάλι το ερώτημα αν συγκεκριμένες εκτιμήσεις, ενέργειες και παραλείψεις πράξεων από την πλευρά της Πυροσβεστικής μπορούν να στοιχειοθετήσουν ενδεχόμενο δόλο.

Πηγή: www.cnn.gr