Ερυθρός Σταυρός: Σοκ με θάνατο διασωληνωμένου ασθενή – Ανθρώπινο χέρι…

Ερυθρός Σταυρός: Σοκ με θάνατο διασωληνωμένου ασθενή – Ανθρώπινο χέρι…

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για εγκληματική ενέργεια για τον μυστηριώδη θάνατο 76χρονου ασθενούς με κορονοϊό στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, ο οποίος κατέληξε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το απόγευμα της Τετάρτης.

Βασικός ύποπτος από τις Αρχές είναι ένας 62χρονος Αλβανός που νοσηλευόταν και αυτός με κορονοϊό στον ίδιο θάλαμο με τον 76χρονο, για τον οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυνέδεσε το μηχάνημα που κρατούσε στη ζωή τον άτυχο άντρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος φέρεται να αποσυνέδεσε τα καλώδια διότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος του μηχανήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερυθρός Σταυρός: Σοκ με θάνατο διασωληνωμένου ασθενή - Ανθρώπινο χέρι αποσυνέδεσε το μηχάνημα

Συγκεκριμένα, ο 76χρονος νοσηλευόταν με επιπλοκές του κορονοϊού διασωληνωμένος – εκτός ΜΕΘ- σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου και κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας. Οι γιατροί διαπίστωσαν ξαφνικά και χωρίς να υπήρξαν προηγουμένως ενδείξεις επιδείνωσης της υγείας του, πως στον καρδιογράφο εμφανίστηκε ισοηλεκτρική γραμμή, δηλαδή δεν υπήρχε καρδιακή δραστηριότητα και του έκαναν ανάνηψη χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Τεχνικό πρόβλημα ή ανθρώπινη παρέμβαση;

Υπεύθυνοι του νοσοκομείου, αμέσως μετά τον θάνατό του κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι είχε μετακινηθεί η μάσκα του ασθενούς, ενώ υπήρχαν ενδείξεις ότι είχαν πειραχθεί τα καλώδια του αναπνευστήρα. Μάλιστα διαπιστώθηκε, ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί και το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία δηλαδή που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα από την ΕΛΑΣ για να εξεταστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν δύο σενάρια. Αν τα καλώδια του αναπνευστήρα αποσυνδέθηκαν την ώρα της ανάνηψης ή αν υπήρξε παρέμβαση από τρίτο πρόσωπο. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε το μηχάνημα είχε αποσυνδεθεί από παρέμβαση τρίτου προσώπου.

Στον ίδιο θάλαμο, νοσηλευόταν ακόμα ένα ασθενής αλβανικής καταγωγής από τον οποίο πήραν κατάθεση οι άντρες της ΕΛΑΣ ενώ του έγινε και ψυχιατρική εξέταση, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βγήκε “καθαρή”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος Αλβανός είναι βασικός ύποπτος της ΕΛΑΣ και κατ’ επέκταση ο άνθρωπος που φέρεται να είχε “πειράξει” το μηχάνημα που κρατούσε τον 76χρονο στη ζωή.

Φως για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε άτυχος άντρας στον Ερυθρό Σταυρό αναμένεται να ρίξουν τα στελέχη της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που εξετάζουν το σημείο για δαχτυλικά αποτυπώματα, ίχνη και γενετικό υλικό.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή: www.thetoc.gr