Έρευνα από τον Ισίδωρο Ντογιάκο και για αναφορά παρακολούθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018 – Newsbomb – Ειδησεις

Έρευνα από τον Ισίδωρο Ντογιάκο και για αναφορά παρακολούθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018 – Newsbomb – Ειδησεις

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, καλεί μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τη διαρροή πληροφοριών και εγγράφων για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων από την ΕΥΠ. Στο «μικροσκόπιο» και αναφορά για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018.

Πέρα από το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και δημοσιογράφων, στο μικροσκόπιο του Ισίδωρου Ντογιάκου έχει μπει και η πιθανότητα παρακολούθησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018, όταν ήταν, δηλαδή, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφορμή για την έρευνα τυχόν παρακολούθησης του κ. Μητσοτάκη, στάθηκε μια αναφορά του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογου στο Twitter. «Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την συζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντογιάκος καλεί τον Τάσο Τέλλογλου ως μάρτυρα στην υπόθεση, έτσι ώστε να ερωτηθεί για τη συγκεκριμένη ανάρτηση στην οποία εμφανίζεται ως παρακολουθούμενος ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχουν μπει και οι διαρροές που εκτιμάται ότι έγιναν από κρατικούς λειτουργούς και πρόσωπα της ΑΔΑΕ. Όπως έχει επισημανθεί από την Εισαγγελία, τα έγγραφα αφορούν «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Επίσης, ο κ. Ντογιάκος έχει καλέσει και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, στις 16 Αυγούστου, για την καταγγελία παρακολούθησης και το δικού του κινητού τηλεφώνου.Πηγή: www.newsbomb.gr