Εκτεθειμένοι στην ΕΡΓΑΝΗ εμβολιασμένοι υπάλληλοι που νόσησαν

Εκτεθειμένοι στην ΕΡΓΑΝΗ εμβολιασμένοι υπάλληλοι που νόσησαν

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί, αλλά βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό μετά από τη διενέργεια rapid test, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΔΕΝ αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο τον μοριακό έλεγχο (pcr), προκειμένου να παραμείνουν σε πενθήμερη καραντίνα, όπως προβλέπουν οι νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτές, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα, κάτι όμως που δε φαίνεται να ισχύει επί του πρακτέου.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επέμενε στον Ant1 πως είναι αξιόπιστα τα rapid. «Δεν χρειάζονται για πολλούς τα μοριακά τεστ, ταλαιπωρείται πολύ ο κόσμος για να κάνει μοριακό τεστ και οι γιατροί που συμμετέχουν στην διαδικασία έχουν κουραστεί πολύ, χωρίς να υπάρχει λόγος για να κάνουν οι περισσότεροι PCR».

Μάλιστα, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι «αν έχουμε συμπτώματα μένουμε στο σπίτι, αν χρειαζόμαστε πιστοποιητικό νόσησης και είμαστε ανεμβολίαστοι κάνουμε PCR, αν είμαστε εμβολιασμένοι είναι αρκετό το rapid».

Πηγή: www.efsyn.gr