Δημοσκόπηση GPO: Δένδιας και Κικίλιας σταθερά στην κορυφή

Δημοσκόπηση GPO: Δένδιας και Κικίλιας σταθερά στην κορυφή

Για πολλοστή φορά οι δυο υπουργοί της ΝΔ παραμένουν με ιδιαίτερα υψηλά αποδοχής από τους πολίτες κάτι που καταγράφεται και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO 

Παρά την γενική γκρίνια και την δυσαρέσκεια λόγω κορωνοϊού, αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης απολαμβάνουν μεγάλη αποδοχή, όπως δείχνει έρευνα της GPO. Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για το powergame.gr γίνεται εμφανές ότι πολύ ψηλά στη συνείδηση του κόσμου, αυτή την περίοδο είναι τα εθνικά ζητήματα και οι σχέσεις μας με την Τουρκία, αλλά και τα θέματα της Υγείας. Γι’ αυτό εξάλλου στις πρώτες θέσεις παραμένουν σταθερά τόσο ο Νίκος Δένδιας, όσο και ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, το τρίπτυχο «εθνικά θέματα-πανδημία-οικονομική διαχείριση» καθορίζει και την πρώτη επτάδα στην αξιολόγηση των υπουργών. Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εμφανίζεται ως ο πιο δημοφιλής υπουργός με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ την πρώτη επτάδα συμπληρώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Νίκος Δένδιας έχει πολύ μικρό ποσοστό αρνητικών απόψεων, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,9% ( 36,1% στην προηγούμενη μέτρηση Μαρτίου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5% (22,7%). Χωρίς σημαντικές ανακατατάξεις και η εικόνα για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης με το ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνει το 7%, το ΚΚΕ το 6,4%, η Ελλ. Λύση το 4%, το ΜΕΡΑ 25 το 3,4%. Το 19,8% των απαντήσεων «διαχέεται» σε άλλες επιλογές (Άλλο, Λευκό ή άκυρο, αποχή ενώ το 12% του συνόλου δηλώνει αναποφάσιστο). Το συμπέρασμα είναι πως παρά την παρατεινόμενη ανησυχία και ανασφάλεια των πολιτών για την οικονομική κατάσταση, τον σκεπτικισμό για τα κυβερνητικά μέτρα και την απαισιοδοξία για τις επιπτώσεις από την πανδημία, η κυβέρνηση διατηρεί ένα πλεονέκτημα και το ζητούμενο είναι πώς θα κατορθώσει να διαχειριστεί την οικονομία τους προσεχείς μήνες.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα σε τρεις καθοριστικές ερωτήσεις: ποιος έχει καλύτερη γνώση για τα θέματα της οικονομίας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η λίρα «βυθίζεται» και ο Ερντογάν…μοιράζει πατάτες και κρεμμύδιαΠηγή: www.newsbomb.gr