Διεκόπη η κυκλοφορία των φορτηγών στην Αθηνών-Κορίνθου: Με αλυσίδες τα ΙΧ

Διεκόπη η κυκλοφορία των φορτηγών στην Αθηνών-Κορίνθου: Με αλυσίδες τα ΙΧ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 06:23

Η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου μένει κλειστή για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων λόγω της κακοκαιρίας για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στην εθνική οδό και με απόφαση της αστυνομίας και τα δύο ρεύματα από τα διόδια της Ελευσίνας ως τα Μέγαρα παραμένουν κλειστά για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων. Παράλληλα, για τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται η διέλευση μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου η κίνηση έχει διακοπεί από το 28ο χιλιόμετρο έως το 34ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Επίσης, διακοπή της κίνησης υπάρχει στη Λεωφόρο Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 5ο χλμ. μέχρι το Αλεποχώρι, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, το πυκνό χιόνι που έπεφτε σε όλη την Αττική έγινε αιτία να κλείσουν δρόμοι και από την πλευρά του Υμηττού. Νωρίτερα, διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λ. Αλίμου Κατεχάκη και στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. 

Ειδικότερα, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη από το ύψος της οδού Πίνδου έως την πλατεία της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του γηπέδου του Εθνικού Αστέρα.


Ακόμα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λ. Μεσογείων από το ύψος της οδού Αγ. Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γέρακα.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έχει διακοπεί  στα παρακάτω σημεία:

 • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
 • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
 • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 21:35).
 • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
 • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια (από ώρα 08:45).
 • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
 • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
 • Επ. Οδός Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
 • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
 • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
 • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν στο λεκανοπέδιο και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το βράδυ της Τρίτης.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 06:23

Πηγή: www.zougla.gr