Δεν άντεξε ο Ερντογάν: Βγάζει το “Τσεσμέ” για υδρογραφικές έρευνες στο…

Δεν άντεξε ο Ερντογάν: Βγάζει το “Τσεσμέ” για υδρογραφικές έρευνες στο…

Μετά τις απειλές και την προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει στη γνώριμη τακτική του και βγάζει στο Αιγαίο για υδρογραφικές έρευνες το “Τσεσμέ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν άντεξε ο Ερντογάν: Βγάζει το

Και ενώ το CNN TÜRK μετέδιδε ότι ο νέος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας θα πραγματοποιηθεί – κατά πάσα πιθανότητα – τις πρώτες 5 ημέρες του Μαρτίου στην Αθήνα, ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες στο Βόρειο και στο κεντρικό Αιγαίο

Οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες επανήλθαν στο Αιγαίο με το ωκεανογραφικό πλοίο “Τσεσμέ”, προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Λέσβου από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου 2021.

1

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία τουρκική NAVTEX για έρευνες στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου ήταν πριν τα Χριστούγρννα και αφορούσε το Oruc Reis το οποίο είχε στόχο να πραγματοποιήσει έρευνες για τους επόμενους έξι μήνες εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

1

Μπαράζ NAVTEX πριν τον πρώτο γύρο των διερευνητικών στην Κωνσταντινούπολη

Είχαν ακολουθήσει ωστόσο τουρκικές NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, φτάνοντας σε ένα νέο επίπεδο προκλητικότητα, λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη.

Με τρεις νέες navtex η Άγκυρα είχε δεσμέυσει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις με πυρά μέχρι σχεδόν το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα οι Νavtex έχουν ισχύ από 16 Ιανουαρίου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου και από 16 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021, με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα και τις εθνικές εορτές και επετείους. Οι navtex δέσμευαν περιοχές ανοιχτά της Σκύρου, ανάμεσα στη Νάξο και την Πάτμο και ανοιχτά του Αγίου Όρους.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή: www.thetoc.gr