Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά & νηπιαγωγεία – Άρχισαν τα rapid test στους εκπαιδευτικούς (video)

Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά & νηπιαγωγεία – Άρχισαν τα rapid test στους εκπαιδευτικούς (video)

Το άνοιγμα των δημοτικών-νηπιαγωγείων και στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές που θεωρούνται βεβαρημένες, εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.Οι λοιμωξιολόγοι στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα και σε περιοχές όπου τα κρούσματα έχουν οδηγήσει στη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων. Η δια ζώσης επαναλειτουργίας του οδηγεί και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία να αναλάβουν από την Παρασκευή υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκινά και η εξ αποστάσεως λειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Click away και λιανεμπόριο

Την Παρασκευή επίσης θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που συλλέγονται σχετικά με την πορεία της πανδημίας και να εισηγηθεί τις προτάσεις της αναφορικά με τη επαναλειτουργία ή όχι  του λιανεμπορίου με τη μορφή του click away.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή: www.ert.gr