Ακόμα 10.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για τέταρτη ημέρα – Μπαλάκι ευθυνών μετά το φιάσκο του «επιτελικού κράτους»

Ακόμα 10.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για τέταρτη ημέρα – Μπαλάκι ευθυνών μετά το φιάσκο του «επιτελικού κράτους»

Για τέταρτη ημέρα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονται.

Παρά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε 70.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στην Αττική από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, παραμένουν ακόμα 10.000 νοικοκυριά βυθισμένα στο σκοτάδι, από τη σφοδρής κακοκαιρία που «χτύπησε» τη χώρα. 

Το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη πιάστηκε για ακόμα μία φορά απροετοίμαστο αφήνοντας στο έλεος του χιονιά δεκάδες ανθρώπους, χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μιλά για «πρωτόγνωρο φαινόμενο» και τους «αρίστους» να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών αποποιώντας οποιαδήποτε ευθύνη.

Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του συνέχισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησε σε όλο τα νοικοκυριά από το πρωί της Πέμπτης, το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, ενισχύεται με επιπλέον 25 συνεργεία που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος.

Οπως είπε μιλώντας τοι πρωί της Πέμπτης ο Δημήτρης Μπαμπανίκας, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, στο Open, «έχει αποκατασταθεί το ρεύμα σε κάποιους οικισμούς αλλά όχι σε όλους». Ο ίδιος ο κ. Μπαμπανίκας μάλιστα, είναι από την Δευτέρα χωρίς ρεύμα, όπως τόνισε.

Εκτός από την Αττική στο σκοτάδι βρίσκονται και περίπου 3.000 νοικοκυριά στην Εύβοια.

Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη

Κι ενώ θα περίμενε κανείς, πως κάποιος θα έπαιρνε την ευθύνη από την κυβέρνηση για την ολιγωρία και την προχειρότητα που έδειξε ο κρατικός μηχανισμός σε ένα τέτοιο θέμα, παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των προηγούμενων ημερών, όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Τόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς ρίχνουν την ευθύνη στην οργή της «Μήδειας» που ήταν πρωτόγνωρη και «μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων 20 χρόνων». Από την άλλη ο Γιώργος Πατούλης βγήκε λάβρος στα κανάλια κατά του ΔΕΔΔΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ δείχνει ως υπεύθυνους τους Δήμους και την Περιφέρεια που δεν είχαν κλαδέψει τα δέντρα και δεν είχαν ρίξει αλάτι.

Τη διαφορά έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος προκειμένου να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του επιτελικού κράτους επέλεξε για μία ακόμη φορά να τα βάλει με το ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνοντας καταστάσεις. Ο προκλητικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι.

Μάλιστα, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, εξαιτίας της «Μήδειας», τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση θα το ξαναέκανα».Πηγή: www.documentonews.gr