Αίσχος κ. Καμηλάρη

Αίσχος κ. Καμηλάρη


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022, 17:54

Zougla Newsroom 

Την Τρίτη που πέρασε, οι δικηγόροι της Γεωργίας Μπίκα υπέβαλαν υπόμνημα στον εισαγγελέα Διαφάνειας Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη για τυχόν παραλείψεις στην πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα σύμφωνα με την οποία η υπόθεση βιασμού θα έπρεπε να τεθεί στο αρχείο.

Την Παρασκευή το πρωί που ο Βασίλης Φλωρίδης πήγε να παραλάβει το υπόμνημα, αυτό έλειπε από το γραφείο του και κρατήθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη.

Βασίλης Φλωρίδης Όταν ο Βασίλης Φλωρίδης απευθύνθηκε στον Άγγελο Καμηλάρη προκειμένου να τον ρωτήσει γιατί το υπόμνημα που εστάλη προς αυτόν έλειπε από το γραφείο του, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών τού απάντησε πως τον έχει παύσει από εισαγγελέα Διαφάνειας.

Ο Βασίλης Φλωρίδης, όπως ήταν φυσικό, του ζήτησε τον λόγο καθώς είχε διοριστεί από τον ίδιο τον Καμηλάρη τον Σεπτέμβριο του 2021 και θα έπρεπε να επανακριθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, όπως προβλέπουν οι διατάξεις.

Στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούσε να παυθεί από τον Άγγελο Καμηλάρη χωρίς να προκύψει μείζονος σημασίας αιτία.

Πρόκειται για δικαστικό πραξικόπημα το οποίο έχει να συμβεί από συστάσεως ελληνικού κράτους. Περιττό να επισημάνουμε πως οι φωνές του Βασίλη Φλωρίδη ακούστηκαν σε όλον τον όροφο.

Πώς είναι δυνατόν για την υπόθεση βιασμού μιας κοπέλας να παραβιάζονται όλοι οι ηθικοί και νομικοί κανόνες από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης με τέτοιον προκλητικό τρόπο μόνον και μόνον διότι οι φερόμενοι ως δράστες είναι μέλη της οικογενείας Λεβέντη και της ισχυρής πολυεθνικής εταιρείας 3Ε – Coca-Cola…

Καλούνται τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας όσο και ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσουν αν γνωρίζουν όλες αυτές τις εξελίξεις και εάν συμφωνούν με τους χειρισμούς του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης. Διότι, αν δεν συμφωνούν, ας αποκαλύψουν άμεσα πώς σχεδιάζουν να παρέμβουν για την αποκατάσταση της ηθικής και νομικής τάξης στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, 10:21

Πηγή: www.zougla.gr