Άδειες από κόσμο οι παρισινές λεωφόροι – Μακρόν: Καθοριστικές οι επόμενες μέρες

Άδειες από κόσμο οι παρισινές λεωφόροι – Μακρόν: Καθοριστικές οι επόμενες μέρες

Παράθυρα καλυμμένα με σανίδες στα καταστήματα-ναυαρχίδες των πολυκαταστημάτων Galeries Lafayette και Printemps μαρτυρούσαν το Σάββατο τις επιπτώσεις που έχει το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στο Παρίσι.

Το Σαββατοκύριακο αυτό οι κεντρικοί δρόμοι της γαλλικής πρωτεύουσας κανονικά θα ήταν γεμάτοι από κόσμο που θα έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του. Ωστόσο, λιγοστοί άνθρωποι περπατούσαν στην Λεωφόρο Οσμάν, όπου βρίσκονται τα πολυκαταστήματα.

Με βάση το lockdown, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από το τέλος Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους και εξαιρούνται οι έξοδοι μόνο για την αγορά φαγητού ή άλλων απαραίτητων αγαθών ή οι σύντομες έξοδοι για σωματική άσκηση.

Η Γαλλία έχει τον έβδομο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από COVID-19 παγκοσμίως με περίπου 44.000 θύματα και η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι πιθανόν να παρατείνει την καραντίνα και πέραν της 1ης Δεκεμβρίου, αν δεν μειωθεί ο ρυθμός μόλυνσης.

«Η μάχη μας κατά της επιδημίας περιλαμβάνει όλους μας και οι επόμενες λίγες ημέρες θα είναι καθοριστικές», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή: www.ert.gr