Τσακαλώτος: Κόκκινες γραμμές με ό,τι αυτό συνεπάγεται

02/05/2015 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Τη διαπίστωση πως υπάρχουν δυσλειτουργίες και ένα κενό συντονισμού, το οποίο προτίθεται να καλύψει με το νέο του ρόλο, εκφράζει…

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Επένδυση», ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων χαρακτηρίζει “λάθος» το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρέμεινε στην προφορική διαβεβαίωση για χρηματοδότηση στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτό το λάθος δεν ήταν του κ. Βαρουφάκη ή κάποιου άλλου μεμονωμένα, αλλά όλης της διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει επίσης πως η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολλά επίπεδα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών παραμένει ο υπεύθυνος γι΄ αυτήν.

Τα σχέδια παραγκωνισμού του Βαρουφάκη υπάρχουν εδώ και καιρό, εκπορεύονται από εχθρικούς προς την κυβέρνηση κύκλους και στην ουσία είναι σχέδια παραγκωνισμού ολόκληρης της κυβέρνησης. Χτυπούν ένα βασικό μέλος της για να χτυπήσουν επί της ουσίας την ίδια», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος δεν παρέλειψε να επαναλάβει για μία ακόμη φορά τις “κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

“Δεν πρόκειται να πάρουμε επιπλέον υφεσιακά μέτρα που επεκτείνουν τη λιτότητα, όπως για παράδειγμα οι οριζόντιες αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μειώσεις συντάξεων, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε την αποδόμηση των εργασιακών συντάξεων», καθιστά σαφές.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει πως “οι κόκκινες γραμμές πρέπει να υπάρχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται», ενώ “αν κινδυνεύουν να διαταραχθούν, το λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός για να παρέμβει και να τις διασφαλίσει».

Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να δανειστεί από τη Ρωσία ή την Κίνα, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει πως ο προσανατολισμός της χώρας δεν έχει αλλάξει.

“Είμαστε στην Ευρώπη και αναζητούμε λύσεις μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Δεν βλέπω το λόγο να σπάσει αυτή η στρατηγική απόφαση, τουλάχιστον όχι από την πλευρά μας. Θεωρώ λοιπόν ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί εντός Ευρώπης. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά ευκαιριακή και όχι μόνιμη λύση στο κοινό πρόβλημά μας», καταλήγει.

: Πηγή: NEWSBOMB.gr

ειδήσεις για News gr | Ειδήσεις | Ελλάδα | Επικαιρότητα | νέα |