Τσίπρας:Οδηγούμαστε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα χρέους 50%

24/09/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Τσίπρας:Οδηγούμαστε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα χρέους 50%


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, στη ΒουληΛάβρος κατά της κυβέρνησης για τα «σενάρια καταστροφής εξόδου από το ευρώ και αργεντινοποίησης» εμφανίστηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας,  ο οποίος επέκρινε την τακτική που ακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα με τις δηλώσεις τους ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Ηλ. Μόσιαλος.


«Αφού επί μια εβδομάδα ο Υπουργός των Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις τους εκβίαζαν τον ελληνικό λαό, περιφέροντας σενάρια καταστροφής εξόδου από το ευρώ και αργεντινοποίησης, σήμερα ο Υπουργός φεύγει για το Δ.Ν.Τ. έχοντας στις αποσκευές του όλα αυτά τα σενάρια της καταστροφής αλλά και σκληρά, αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά μέτρα», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.


 Και πρόσθεσε: «Ένα είναι σίγουρο, ότι μας ετοιμάζουν ελεγχόμενη χρεοκοπία μέσα στο ευρώ με κούρεμα του χρέους στο 50% τουλάχιστον και την ίδια στιγμή τα νέα μέτρα και τα προηγούμενα σκληρά μέτρα θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν. Δηλαδή και ελεγχόμενη χρεοκοπία και πτώχευση του ελληνικού λαού».


Επίσης, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιπαρέβαλε τα προβλήματα των ναυτεργατών από την κυβερνητική και μνημονιακή πολιτική, με τις 58 διαφορετικές φοροαπαλλαγές και τα “θαλασσοδάνεια” που προσφέρονται στους εφοπλιστές.


 Όπως είπε, η  κυβέρνηση «πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα δίχως Έλληνες» και της πρότεινε αντί για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, να βάλει άμεσα έκτακτη εισφορά σε κάθε ελληνόκτητο πλοίο. Ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση «να απαιτήσει –όχι συζητώντας, απαιτώντας- απ’ όσους Έλληνες ιδιοκτήτες έχουν στο πλοίο τους ελληνική σημαία να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων ναυτεργατών στα πλοία τους στο 50% τουλάχιστον, αποδεικνύοντας έτσι ότι έχουν την ελάχιστη διάθεση να προσφέρουν ανταποδοτικά σε αυτή τη χώρα, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, μειώνοντας -έστω κατ’ ελάχιστον αλλά σημαντικό αριθμό τουλάχιστον για τους Έλληνες ναυτεργάτες- τη μεγάλη ανεργία σε αυτό τον κλάδο».ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Ειδήσεις Σήμερα | Ενημέρωση | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |