Το χρέος της διανόησης

04/04/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, είναι ένδειξη του μεγέθους της οικονομικής κρίσης και του τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε. Στο Κολωνάκι περισσότερα από εκατό καταστήματα έχουν κλείσει προσφάτως και αναζητούν ενοικιαστές. Στις άλλες περιοχές της Αθήνας τα κλειστά μαγαζιά είναι αναλογικώς ολιγότερα.
Η εξήγηση είναι απλή. Η «πιάτσα» κατάλαβε ενωρίς αυτό που η «αριστοκρατία» δεν αντιλαμβάνεται: η κρίση απαιτεί σκληρές αποφάσεις και οικονομικές θυσίες. Εριξε ενοίκια και τιμές ο «Λαός», απροσάρμοστο παραμένει το «Κολωνάκι».
Συντελείται γύρω μας μια δομική αλλαγή, με τον μέσο πολίτη να πληρώνει το βαρύ κόστος. Σχεδόν αγογγύστως- είναι βέβαιον. Αξίζει όμως τον κόπο; Και υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις για τη θυσία στην οποία υποβαλλόμεθα όλοι;
Πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ότι οι κατ΄ εξοχήν υπεύθυνοι για την ανάταξη της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης δεν ομονοούν. Μέλη της κυβερνήσεως εκφράζουν ανοιχτά διαφωνίες ή ψιθυρίζουν όρους για… την παραμονή τους στην κυβέρνηση! Αν αυτό είναι ακριβές, το καθήκον του Πρωθυπουργού είναι να τους στείλει για πρώιμες θερινές διακοπές. Το ότι ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως συζητείται όλο και περισσότερο δεν είναι λόγος καθυστερήσεως επιβεβλημένων αλλαγών.
Μια ανασύνθεση της κυβερνήσεως είναι ευθύνη αποκλειστική του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος με μια τέτοια κίνηση θα δώσει και το σήμα του για τις μελλοντικές εξελίξεις. Μια απευκταία περίπτωση είναι η συζητούμενη δυσκολία στην εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου της Τρόικας.
Χειρότερη εξέλιξη θα μπορούσε να λογίζεται η προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να είναι βεβαία η ανάδειξη κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σ΄ αυτό πρέπει να συμφωνούν «Λαός» και «Κολωνάκι».


Πηγή άρθρου: Το ΒΗΜΑ

ειδήσεις για Greek News | Ειδήσεις Σήμερα | Ενημέρωση | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |